Ciorba de salata

de simona72 in Supe, 25 Feb 2013 | 12637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o salata mare sau 2 mai mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • o lingura unt
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • un fir apio
  • un ardei galben si unul rosu
  • 3 galbenusuri
  • o cana de smintina
  • o cana de iaurt
  • sare
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata:

Punem uleiul cu untul intr-o cratita, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat si el, cind ceapa devine sticloasa adaugam morcovii taiati rondele, ardeii si apoi taiati feliute, lasam sa se caleasca putin sa se inmoaie legumele. Adaugam o cana de apa (eu am avut supa de pui) si lasam pe foc 10 minute.

Intre timp spalam salata si o taiem fisii mai groase. Galbenusurile le amestecam cu smintina si iaurtul, le batem cu un tel pina s-au incorporat bine. Adaugam salata peste legume, mai adaugam apa, lasam sa fiarba pina salata este fiarta. Cind este gata adaugam sare dupa gust, eventual si o lingura de legume, secretul gustului de la maggi.

Oprim focul si lasam ciorba sa se linisteasca 5-10 minute.

Daca punem galbenusurile cu smintina cind ciorba fierbe, smintina se va brinzii. In castronul in care avem galbenusurile cu smintina si iaurtul, adaugam din ciorba cite-o lingura pina subtiem compozitia. O adaugam apoi in ciorba, amestecam cu grija, adaugam patrunjel si marar proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

simona72 1

10.11.2013, 11:04

radu68 1

25.04.2015, 16:02

Foarte buna ciorbita. Eu am inlocuit usturoiul cu leurda si am pus ceapa verde.

simona72 1

25.04.2015, 16:54

Foarte bine ai facut Radu! multumesc de vizita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata cu galuste si iaurt